31 mei 2018

Laurens de Graaff winnaar van de Saxion Ondernemers Award 2018

Jezelf uitdagen om elke dag te zoeken naar kansen en creatieve oplossingen. Gepassioneerd je vak uitoefenen en altijd gaan voor het beste resultaat. Daar gaat het om bij ondernemerschap. Belangrijke eigenschappen die we bij EW Facility Services elke dag motiveren en nastreven. Omdat wij ondernemerschap belangrijk vinden en hierin graag een maatschappelijke rol vervullen, hebben wij samen met Saxion in 2009 de Saxion Ondernemers Award in het leven geroepen. Een award die ondernemerschap onder jonge studenten stimuleert en beloont. Tijdens de finale van deze negende editie op 30 mei jl. ging Laurens de Graaff met zijn concept Simple CHA met de titel naar huis. Naast een startkapitaal van € 5000,- krijgt hij ook een jaar lang begeleiding door professionals van EW Facility Services.

Laurens de Graaff winnaar van de Saxion Ondernemers Award 2018

Innovatief idee voor een breed publiek

Tijdens het traject wist Laurens de Graaff de vierkoppige jury te overtuigen van zijn product Simple CHA, een kubus waarmee je je gehele huis op een innovatie manier kan bedienen. Met zijn concept wil hij een brug slaan tussen de techniek en de gebruiker. Hij heeft al meerdere werkende prototypes en veel user input verkregen. Het product is bijna klaar om in productie te gaan en Laurens hoopt het zo snel mogelijk maar uiterlijk in 2019 op de markt te brengen.

Juryoordeel

Het niveau van de finalisten was dit jaar hoog en de ideeën en ondernemers lagen dicht bij elkaar. Volgens de jury is Simple CHA de winnaar, omdat het een tastbaar product is dat inspeelt op de behoefte van de markt. De haalbaarheid en schaalbaarheid van het product zijn hoog en er is een duidelijke visie op de stappen die gezet moeten worden om het product te realiseren. De jury vindt Laurens een echte ondernemer en hij heeft in het traject van de Saxion Ondernemers Award een grote groei doorgemaakt. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services & juryvoorzitter: “Laurens heeft een product ontwikkeld waar de markt behoefte aan heeft. Hij speelt in op de wens naar het vanuit één device digitaal aansturen van allerlei apparatuur in huis, waarbij gemak in gebruik voorop staat. Zijn ontwikkeling gedurende de wedstrijd is duidelijk te zien en hij heeft een flinke portie ondernemerschap in zich. Wij hebben er als jury dan ook alle vertrouwen in dat hij in staat is om het product succesvol in de markt te zetten.”

De jury van de Saxion Ondernemers Award bestaat uit Bas Cornelissen (EW Facility Services), Bob Vos (Switch IT Solutions), Judith Lansink (MET Architecten) en Rob ten Hove (Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau). Zij hebben de finalisten gedurende drie rondes beoordeeld: bij workshops, een bootcamp en gedurende de finale. De jury keek bij de verkiezing naar o.a. de haalbaarheid en schaalbaarheid van het business concept, marktbehoefte, (financiële) groeipotentie en de mate waarin de onderneming verder wordt ontwikkeld. Ook keek de jury of er een echte ondernemer staat met bijbehorende drive en toekomstvisie. De combinatie van een goed idee en er als persoon staan met passie en zelfvertrouwen maakt een succesvolle ondernemer.

Stimuleringsprijs

Naast de hoofdprijs werd er ook een stimuleringsprijs ter waarde van €2.500 uitgereikt. De winnaar van de stimuleringsprijs is Lisa Bootsma met NHNCD, een webshop met (vermaakte) vintage kleding. Lisa heeft een uitgesproken stijl en een duidelijk toekomstbeeld waarmee zij met haar kleding wil bijdragen aan een duurzame samenleving.

Andere finalisten

De andere finalisten in de race voor de titel waren:

  • NHNCD - Lisa Bootsma (Fashion & Textile Technologies)
  • Period Box - Eva Bolder, Jana Booms en Ilze Dekker (Creative Media & Game Technologies)
  • Rijden met Ad - Marjon van den Bos, Jean-Louis Wassenaar, Alexander van der Leij en Mart Wijma (Creative Media & Game Technologies)
  • Simple CHA - Laurens de Graaff (Ruimtelijke ordening en planologie)
  • To-Maatje - Gilian van der Weerd (Commerciële economie)

Over de Saxion Ondernemers Award

De Saxion Ondernemers Award wordt georganiseerd door het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, EW Facility Services en Novel-T. Dit jaar vond de verkiezing voor de negende keer plaats. De organisatie wil met de award het ondernemerschap bij studenten stimuleren en aan een breed publiek tentoonstellen.

Anderen bekeken ook

14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer
02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer