29 maart 2019

Leren van elkaar tijdens DT op de werkvloer

Tijdens een zonovergoten dag staken onze directieleden onlangs hun handen op een andere manier dan normaalgesproken uit de mouwen. Voor het zeventiende jaar op rij gingen zij namelijk de zogenoemde werkvloer op. Traditioneel een dag die in het teken staat van het delen van kennis en ervaring over de dienstverlening op locatie, maar zeker ook een dag die draait om samenwerken en fun!

Leren van elkaar tijdens DT op de werkvloer

DT op de werkvloer altijd leuk en leerzaam

Het werkterrein werd verplaatst naar Château St. Gerlach, Holland Casino Utrecht, Corendon Village, Het Scheepvaartmuseum, Park Plaza Eindhoven, Fitland Leiden en Crown Plaza Amsterdam - Schiphol. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services “Natuurlijk weet ik dat we betrokken collega’s hebben die alles op alles zetten om het beste resultaat te behalen. Dat is niet nieuw, dat zie en voel ik dagelijks wanneer ik op locatie kom en in de wijze waarop we als organisatie samenwerken. Toch is het heel leuk om te merken, wanneer we op deze wijze een dag meedraaien met onze schoonmaakcollega’s, dat deze instelling echt in het hart zit van iedereen die werkt bij ons bedrijf. En eerlijk is eerlijk, het is geen licht werk. Dat weerhoudt hen er echter niet van om zich vol in te zetten voor het creëren van een schone en fijne omgeving.” Na 17 jaar blijft DT op de werkvloer leuk en leerzaam. “Voor mij is verbinding met onze collega’s in de operatie essentieel en deze dag is een van de manieren waar wij dat doen. Daarbij leer en hoor ik ieder jaar weer nieuwe dingen. En de verbeterpunten die wij signaleren, helpen ons om werkprocessen te optimaliseren.”

Optimaal gebruikmaken

Key Account Directeur Patrick van Meeuwen vertrok al een dag eerder naar Chateau St. Gerlach en maakte optimaal gebruik van zijn meeloopdag. “Ik wilde bij Chateau St. Gerlach alle facetten van het werk meemaken en met de verschillende groepen meedraaien. Dat startte dus al met de turndown service een avond daarvoor. Als ik mijn dag in een paar woorden moet samenvatten: 5 sterren kwaliteit met een glimlach.” Chris van Galen, CFO vult aan: “Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn respect alleen maar groter is geworden voor onze collega’s die elke dag ervoor zorgen dat alles er top uitziet bij onze opdrachtgevers.”

Onze mensen, onze kracht

Als ondertekenaar van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag streeft EW Facility Services goed werkgeverschap na. De multi service facilitair dienstverlener wil voor haar medewerkers een prettige werkomgeving verzorgen waarin zij met plezier aan het werk zijn, goed met elkaar kunnen samenwerken en waarin men zich thuis voelt. Om dit te kunnen realiseren is het van belang om continu contact te houden met medewerkers en te luisteren naar en leren van hun praktijkervaring. Niet alleen middels het jaarlijkse DT op de werkvloer streeft zij deze doelstelling na, investeren in haar medewerkers is een fundamenteel aspect voor de facilitair dienstverlener. Persoonlijke ontwikkeling en het bieden van training- en opleidingsprogramma’s zijn hierin voor EW Facility Services belangrijke factoren.

Benieuwd naar de ervaringen van onze directieleden? Bekijk dan ons filmverslag hieronder. Ook hebben 4 van hen een vlog gemaakt die wij deze week via onze social media kanalen zullen delen.

Anderen bekeken ook

18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer
14 september 2023

Portretreeks Amare – Sita

Hoe word je schoonmaakteam van het jaar? Waarin onderscheid je je ten opzichte van andere teams? Een ding…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op