28 oktober 2020

Lorentz Casimir Lyceum kiest voor eigenzinnige kijk op schoonmaakonderhoud

Sinds 1 oktober is EW Facility Services de nieuwe schoonmaakpartner van onderwijsinstelling het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Betrouwbaarheid en wendbaarheid staan aan de basis van de dienstverlening. Maar opstarten in deze tijd gaat wel wat anders dan normaal. Met haar proactieve acties hoe om te gaan met de corona-situatie en creatieve ideeën om leerlingen te betrekken bij de schoonbeleving, wist EW Facility Services het Lorentz Casimir Lyceum positief te verrassen. De multi service facilitair dienstverlener is de komende jaren verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud, de glasbewassing en het vloeronderhoud.

Lorentz Casimir Lyceum kiest voor eigenzinnige kijk op schoonmaakonderhoud

Stevige leidingstructuur

Het langwerpige gebouw van het Lorentz Casimir Lyceum vraagt om een eigenzinnige kijk op het inrichten van de schoonmaakdienstverlening. Waar het standaard is om op een dergelijke locatiegrootte één leidinggevende in te zetten, pakt EW Facility Services het anders aan. Zij kiest voor een stevige leidingstructuur met twee leidinggevenden op locatie, waardoor het gebouw opgedeeld kan worden en de schoonmaakmedewerkers vanuit directe aansturing & coaching een hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren. Denis Huig, Hoofd Facilitaire Zaken van het Lorentz Casimir Lyceum: “Als enige inschrijver kwam EW Facility Services met deze insteek en dit sprak ons direct aan”.

Opleidingsplan schoonmaakmedewerkers

Het team bestaat uit medewerkers die al bij het Lorentz Casimir Lyceum werkten, aangevuld met professionals van EW Facility Services. Fenna van Ginkel, Sales Consultant Onderwijs: “Hierdoor combineren we de waardevolle bestaande kennis over deze specifieke locatie met onze eigen frisse nieuwe inzichten. Door onze leidingstructuur kunnen we de zittende schoonmaakmedewerkers persoonlijk meenemen in de wereld van EW Facility Services en het gebruik van onze middelen en materialen.” Om de kwaliteit en continuïteit verder te waarborgen is er veel aandacht voor een opleidingsplan voor de medewerkers. Huig: “De aandacht voor het personeel en het voorgestelde opleidingsplan was een van de onderdelen binnen de aanbieding waarmee EW Facility Services zich onderscheidde.”

Een veilige omgeving

In de aanbesteding nam de facilitair dienstverlener proactief adviezen mee hoe om te gaan met de corona situatie. Van Ginkel: “Je moet dan denken aan het schoonmaken met gestabiliseerd ozonwater. Een methode waarin water in een High Capacity Unit wordt omgezet in gestabiliseerd ozonwater, dat 99,9% van de bacteriën, virussen en schimmels elimineert. Maar ook de inzet van desinfectiezuilen, extra schoonmaak van tafels, stoelen en handcontactpunten en nalooprondes van de toiletten.”

Schoonmaak een gezicht geven

Een ander punt dat altijd meespeelt binnen de schoonmaak van onderwijsinstellingen is de toilethygiëne. Binnen de leeftijd van middelbare schoolleerlingen gaat het hier vaak om een bepaald vervuil-gedrag. Denis Huig: “Door middel van creatieve ideeën geïntegreerd met onze lessen wil EW Facility Services onze leerlingen betrekken bij de schoonbeleving. Een insteek die ons erg aanspreekt en waarvoor wij hen graag de ruimte willen geven.” Van Ginkel vult aan: “Wij staan bekend om onze belevingsconcepten. Niet voor niets is onze pay-off ‘Creating Hospitality’. Door leerlingen bewust te betrekken bij de oplossing, creëren we betrokkenheid bij het schoner houden van de sanitaire ruimten.” Denis Huig sluit af: “EW Facility Services benoemde gedegen en originele oplossingen voor problemen waar wij tegenaan lopen, zoals verzoeken van docenten en overmatige vervuiling door leerlingen. Dit gaf ons direct vertrouwen. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Anderen bekeken ook

19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op