05 november 2020

Meebewegen met wisselende bioscoopbezetting is kracht EW Facility Services bij Kinepolis Haarlem

Vorige maand opende het vernieuwde Kinepolis Haarlem haar deuren voor het publiek. Voor EW Facility Services betekende dit de première van haar schoonmaakactiviteiten voor deze nieuwe opdrachtgever. Rode draad van de samenwerking is het kunnen anticiperen op de fluctuerende bioscoopbezetting, zonder in te boeten op een hoge mate van kwaliteit. Juist in deze tijd van corona een belangrijke voorwaarde. Het is een rol die EW Facility Services op het lijf is geschreven. De facilitair dienstverlener is verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud, stoelreiniging, vloeronderhoud, glasbewassing en de opleverschoonmaak.

Meebewegen met wisselende bioscoopbezetting is kracht EW Facility Services bij Kinepolis Haarlem

Bezetting, schoonmaak en kosten lopen parallel

De dynamiek van een bioscoop vraagt om een duidelijke visie op flexibiliteit. De huidige corona-situatie en behorende overheidsmaatregelen versterken deze behoefte. Bas van Oosterwijck, National Manager Experience Kinepolis Nederland: “De aard van ons bedrijf zorgt er altijd al voor dat wij te maken hebben met sterk wisselende bezoekersaantallen. Op dit moment kunnen wij door de huidige corona-maatregelen helaas minder bezoekers dan gebruikelijk ontvangen en sinds gisteravond 22.00u zijn bioscopen helemaal gesloten voor publiek. Dit duurt tot in ieder geval donderdag 19 november. Dat betekent dat de bioscoop anders gebruikt wordt. Er is een lagere tot soms geen bezettingsgraad en daarmee ook een lagere vervuilingsgraad. Hoelang dat gaat duren is lastig voorspellen. EW Facility Services beweegt gelukkig met onze situatie mee. In deze lastige tijden is dat voor ons een belangrijke verlichting. Zij stemt de schoonmaak af op de actuele bezetting en past hier de prijsstelling op aan, wat inhoudt dat we alleen betalen voor wat we afnemen. Tegelijkertijd zorgt ze er wel voor dat de afgesproken kwaliteitsnormen worden gerealiseerd. Dat verlangt ‘ondernemerschap’ van onze partner.”

Diepgeworteld

Rutger Verstegen: “Onze wendbaarheid komt voort uit de oorsprong van onze organisatie in hotelschoonmaak, 30 jaar geleden. Door deze jarenlange ervaring met het dagelijks inspelen op fluctuerende bezettingsgraden is een flexibele instelling diepgeworteld in alle lagen van onze organisatie. Deze flexibiliteit voeren wij inmiddels met succes door bij opdrachtgevers in segmenten als kantoren & vastgoed, onderwijs, travel, leisure en zorg. Om de wendbaarheid bij Kinepolis Haarlem optimaal te borgen, ondersteunt een ervaren leidinggevende uit de hotelbranche tijdelijk het bioscoopteam om zo haar ervaring met wisselende bezettingen met het team te delen.”

Bas van Oosterwijck sluit af met de woorden: “EW Facility Services heeft goed door wat onze wensen en behoeften zijn. De eerste weken verlopen naar tevredenheid en wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer