15 maart 2018

Omringlocatie Het Gezinspaviljoen wint Hygiëne scan EW Facility Services

Zichtbaar oog voor infectiepreventie

Hygiëne in een zorgomgeving is meer dan gewoon goed schoonmaken. Het is een wezenlijk onderdeel van de kwaliteit van zorg en heeft direct effect op patiëntveiligheid, beleving en tevredenheid. Infectiepreventie en -bestrijding en de aanpak van schoonmaakonderhoud spelen hierin een belangrijke rol. Om dit belang onder de aandacht te brengen, hebben wij eind 2017 een High-Quality-Hygiëne scan verloot onder bezoekers van onze webpagina. Onlangs is deze scan uitgevoerd door een onafhankelijke deskundige infectiepreventie.

Omringlocatie Het Gezinspaviljoen wint Hygiëne scan EW Facility Services

High-Quality-Hygiëne scan

Winnaar van de Hygiëne scan was het Gezinspaviljoen van Omring, een zorgorganisatie in Noord-Holland Noord die zorg biedt met thuiszorg, specialistische zorg, revalidatie en behandeling van hartaandoeningen. Oprichtster Jenny Laros van Icosa Friesland, deskundige infectiepreventie, over het uitvoeren van de scan: “Het Gezinspaviljoen heeft zichtbaar oog voor infectiepreventie. Ruimten zien er schoon en opgeruimd uit, voor apparatuur en medische hulpmiddelen zijn schoonmaakafspraken en medewerkers zijn zich bewust van hygiëne en infectiepreventie. Goed om te zien! Toch komen er altijd wel wat aandachtspunten uit een scan naar voren, waardoor een locatie zich nog beter kan wapenen tegen infecties. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud van een gebouw, het wel/niet aanwezig zijn van papieren handdoekjes op patiëntenkamers of de wijze waarop de schoonmaakploeg met zijn middelen en materialen omgaat.” Silvia Schutte van het Gezinspaviljoen vult aan: “Ik ben erg blij met deze Hygiëne scan, we hebben er echt iets aan. Met de aandachtspunten zijn we direct aan de slag gegaan en omdat ik de huishouding ook meteen heb aangesloten konden we ook met hen snel schakelen over de verbeterpunten. Zo is onze afdeling nóg hygiënischer!”

Noodzaak infectiepreventie en risicobeheersing

Het bestrijden van zorginfecties en de gevolgen daarvan kosten zorginstellingen veel geld. Bovendien is door de kwetsbare doelgroep in een zorgomgeving de kans op complicaties of zelfs overlijden groot. Diverse mondiale ontwikkelingen zoals verre reizen, immigratie en antibioticaresistentie zorgen voor een grotere kans op infecties in ziekenhuizen en zorginstellingen. Daarnaast wordt in toenemende mate van zorginstellingen verwacht dat ze zich verantwoorden. Niet alleen over financiën en goed bestuur, maar juist ook over patiëntveiligheid, hygiëne en een veilige werkomgeving.

High-Quality-Hygiëne aanpak

EW Facility Services kan een bijdrage leveren aan de realisatie van een hygiënische en veilige omgeving binnen zorginstellingen. Met haar High-Quality-Hygiëne aanpak zet de facilitair dienstverlener in op maximale beperking van de kans op infecties en professioneel Outbreak Management indien -ondanks alle strenge maatregelen- dat toch nodig is. Lees hier meer over deze aanpak.

Anderen bekeken ook

19 juni 2024

Vrouwelijk leiderschap

In de wereld van bedrijfsleiderschap is het bouwen van sterke relaties en een menselijke aanpak essentieel voor succes.

Lees meer
14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer

Tijd voor een complete patiëntbeleving? Doet u de zorg, dan doe wij de rest!

Neem contact op