16 maart 2020

Ontwikkelingen Coronavirus

De impact van het coronavirus op onze samenleving is enorm. De situatie verandert met de dag en we zien dat de meest recente maatregelen vanuit de overheid de impact aanzienlijk vergroten. Dit geldt voor zowel particulieren als industrieën en daarmee raken de maatregelen ook onze opdrachtgevers en onze eigen organisatie. Zo zagen opdrachtgevers in de hotellerie het aantal annuleringen afgelopen weken stijgen met 48% terwijl het aantal nieuwe reserveringen uit blijft. Opdrachtgevers in de high traffic branche zijn genoodzaakt hun deuren te sluiten en bij kantoren zien we een flinke afname in bezetting van de locaties. Hoewel deze situatie naar verwachting een tijdelijk karakter heeft, is het de verwachting dat de negatieve gevolgen van het coronavirus aanhouden en voor langere tijd merkbaar zullen zijn. Wij kunnen niet anders dan ingrijpende maatregelen nemen om deze uitzonderlijke situatie het hoofd te bieden.

 

Ontwikkelingen Coronavirus

Zorg voor onze mensen en voorkomen van verspreiding

Wij volgen nauwlettend de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM bij het voorkomen van verdere verspreiding van het virus. Intern zijn al onze leidinggevenden op de hoogte van onze Corona-protocollen. Aan de basis staat het gericht sturen op het naleven van de hygiënemaatregelen en andere maatregelen die we hierin kunnen nemen. Op locatie betekent dit dat wij de diensten aanpassen zodat pauzes niet nodig zijn, we deze diensten verspreiden over de dag en we de dag niet meer starten met een gezamenlijke briefing. Hierdoor verminderen we het contact tussen collega’s. Daarnaast plannen we diensten waar mogelijk buiten werktijden of ‘piekmomenten’ om, zodat we interactie met werknemers, gasten en bezoekers van onze opdrachtgevers minimaliseren. Stafmedewerkers faciliteren wij in het werken vanuit huis, we annuleren alle trainingen tot en met 6 april en overleggen vinden telefonisch of via videoconference plaats.

Continuïteit en kwaliteit waarborgen

De maatregelen vanuit de overheid stapelen zich per dag op en dit betekent dat wij continu bezig zijn om invulling te geven aan en te anticiperen op nieuwe maatregelen. Een greep uit onze acties:
• EW Facility Services vraagt werktijdverkorting aan.
• We bouwen roosters opnieuw op, gezien de extreme mate van vraagtuitval.
• Vacature activiteiten zijn tot nader order opgeschort.
• Alle geplande trainingen en examens zijn opgeschort.

We vragen met deze maatregelen een zeer grote flexibiliteit van onze medewerkers. Dit beseffen we ons maar al te goed. We hopen echter op ieders begrip en medewerking om met elkaar deze moeilijke tijd te doorstaan.

Deze situatie brengt zowel onze opdrachtgevers als onze eigen organisatie in onbekend vaarwater. Het is daarom van groot belang dat wij hierover in gesprek gaan. Het is ons inziens een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te kijken naar de best mogelijke oplossingen voor alle betrokkenen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met onze medewerkers en onze opdrachtgevers deze ontstane situatie op een goede manier doorkomen zodat we met verloop van tijd weer terug zullen keren naar ‘business as usual’. Een situatie waarin wij onze medewerkers meer dan genoeg werk kunnen bieden en opdrachtgevers de continuïteit en kwaliteit die zij van ons gewend zijn.

Met bovenstaande acties doen wij er alles aan om samen met onze mensen en onze opdrachtgevers deze ongewone situatie het hoofd te bieden. De toekomst blijven we nog steeds met veel vertrouwen tegemoet zien.

Heeft u een vraag?

Mochten zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, zullen wij hierover berichten. Heeft u ondertussen een vraag? Neem dan contact op met uw contactpersoon van EW Facility Services of stel uw vraag via coronasupport@ew.nl.

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer