06 oktober 2015

De zoektocht naar een baan vergemakkelijken

Student-aan-Huis
EW Facility Services is vooruitstrevend in het begeleiden van haar medewerkers die om wat voor reden dan ook tijdelijk of wellicht helemaal niet meer kunnen terugkeren naar het eigen werk. De organisatie werkt volgens het eigen regie model waarbij Verzuimcoaches en een Werkcoach zorgen voor de juiste professionele begeleiding. Voor medewerkers die het ‘spoor 2’ traject volgen, heeft Student-aan-Huis daarom voor EW Facility Services een computercursus ontwikkeld om de medewerkers te helpen bij hun zoektocht naar een passende baan. Vrijdag 2 oktober jl. vond de eerste cursusdag plaats.

De zoektocht naar een baan vergemakkelijken

Talenten aanboren
Niet meer in staat om je huidige werk uit te voeren, betekent nog niet dat je helemaal niet meer in staat bent te werken. EW Facility Services volgt in haar begeleiding een aanpak gericht op wat je juist wél kunt in plaats van niet. Maaike Ligtenstein, HR Directeur: “Wij proberen onze medewerkers zoveel als mogelijk te ondersteunen. Onze Werkcoach onderzoekt samen met de medewerker over welke talenten hij of zij nog meer beschikt en welke banen binnen of buiten de organisatie hierop aansluiten. Ook leert zij de medewerker te solliciteren, zoekt zij mee naar vacatures en onderzoekt zij of het volgen van een opleiding de kansen op de arbeidsmarkt vergroot.”

Student-aan-Huis
Tegenwoordig gaat solliciteren merendeel digitaal. Maaike: “Vaak is het voor medewerkers lang geleden dat zij voor het laatst hebben gesolliciteerd. De laatste keer ging dat misschien nog met een handgeschreven brief of door middel van een telefoongesprek.” Om medewerkers zo goed als mogelijk te helpen bij hun zoektocht naar een passende baan, heeft EW Facility Services de samenwerking gezocht met Student-aan-Huis. “Student-aan-Huis heeft voor onze medewerkers een computercursus ontworpen waarbij zij leren solliciteren met behulp van de computer. Door deze samenwerking verwachten wij de arbeidskansen voor onze medewerkers te kunnen vergroten.”

Enthousiast en leergierig
Vrijdag 2 oktober vond de eerste cursusdag plaats. De deelnemende medewerkers kijken terug op een leerzame dag. Een van de deelnemers: “Fijn dat EW Facility Services dit doet. Het niveau was voor mij goed te volgen.” Ook de trainers van Student-aan-Huis hebben het als een succesvolle eerste training ervaren. “De cursisten namen met veel enthousiasme deel aan de training. Een leergierige groep die elkaar daar waar nodig hielp.”

Anderen bekeken ook

ergonomie
26 maart 2024

Slimmer schoonmaken met tips van de ergocoach

Schoonmaken is vakwerk en dat neemt EW Facility Services elke dag serieus, ook met oog op gezondheid. Om…

Lees meer
18 juli 2022

Pilot Wecoline BubbleFlush

We hebben weer een nieuwe innovatie mogen testen: de Wecoline BubbleFlush! Op locaties zoals Rotterdam The Hague Airport,…

Lees meer
05 januari 2022

Digitale Inspiratiesessie ‘SROI – van verplichting naar kans’

Donderdag 20 januari 2022 organiseren wij weer een digitale inspiratiesessie. Rond lunchtijd, van 11:30-12:00 uur, kunt u, eventueel…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op