07 juli 2020

Terugblik op een uitdagende, emotionele, maar dankbare periode!

Ook wij waren in shock toen het coronavirus in Nederland werd geconstateerd. Langzaam kwamen er steeds meer restricties vanuit de overheid en zagen wij dat veel van onze opdrachtgevers hun deuren tijdelijk sloten. Aangezien wij buiten het kantoor, hotel en high traffic segment ook actief in de zorg zijn, vonden wij het van groot belang om zorginstellingen in deze moeilijke tijd te ondersteunen. Medewerkers die normaal gesproken in een andere segment werken, werden bijgeschoold via trainingen op locatie door onze zorgspecialisten, trainingen gefaciliteerd door zorginstellingen en E-Learning modules. Hierdoor konden we snel schakelen en ondersteunen daar waar het zo hard nodig was. Veel van onze schoonmaakmedewerkers vonden dit in het begin best spannend, maar wisten snel hun plek te vinden. Zij waren strijdlustiger dan ooit om hun steentje bij te dragen aan de veiligheid van Nederland.

Onze collega’s boden onder andere bij Spaarne Gasthuis, de Gelderse Vallei, Zorgbalans Zuiderhout en Buurtzorgpension Zoetermeer tijdelijke ondersteuning. Hoe hebben zij dit ervaren?

Terugblik op een uitdagende, emotionele, maar dankbare periode!

Thea Terlouw (Teamleider facilitair Buurtzorgpension Zoetermeer)
‘’Jullie hebben contact met mij opgenomen om schoonmaakdiensten aan te bieden. Toevallig bleken wij per direct schoonmaak nodig te hebben omdat we een COVID-19 opvanglocatie werden en de reguliere schoonmaak niet kon leveren. EW stond de volgende dag al met twee enthousiaste schoonmaakmedewerkers klaar op locatie en dit verliep boven mijn verwachting. Wij zijn zeer tevreden geweest over de schoonmaak. Goede kwaliteit, prettige communicatie, korte lijnen en afspraken die werden nagekomen, daarnaast hadden de schoonmaakmedewerkers het gezellig met elkaar, ook niet onbelangrijk!’’. 

Jeroen van Zon, Spaarne Gasthuis (Manager Hospitality en facilitair bedrijf)
Toen jullie mij benaderden was ik niet onbekend met EW. Er is al eerder contact geweest met jullie organisatie. In deze afgelopen periode ben ik zeer tevreden geweest over de schoonmaak. Er werd snel geschakeld en de medewerkers hebben naar volle tevredenheid gewerkt. Voor het facilitair bedrijf hebben we additionele werkzaamheden erbij genomen om de zorg te ‘ontzorgen’. Daarnaast waren er veel meer desinfecties in ruimtes nodig waardoor de werkdruk verhoogd werd. EW heeft daarin kunnen ondersteunen om ervoor te zorgen dat de werkdruk niet te groot werd op ons huidige team.

Diana Rodenborg (Contractmanager) van de Gelderse Vallei
“De wijze waarop jullie de schoonmaak oppakken is hartverwarmend, professioneel en betrokken. De EW-ers zijn niet – of niet helemaal, bekend met desinfecteren, maar pakken het snel en goed op. Naast jou en jouw uitvoerende collega`s waren meerdere mensen voor ons aan de slag wat een positieve invloed had op onze collega`s in het ziekenhuis. Zij kregen een enorme boost om door te gaan. We staan er niet alleen voor! Ik werk nu ruim 20 jaar in de schoonmaak en heb dit zo nog niet meegemaakt, de collegialiteit is groot. Jullie mensen en de onze klikten meteen met elkaar en hadden ook schik tijdens het werk. Echt grote complimenten namens CCS en de Gelderse Vallei voor jullie allen.

Dick Treffers van Zorgbalans Zuiderhout
Treffers is via zijn netwerk bij EW terecht gekomen. “Met name jullie ervaring in de hotellerie en bij de casino’s past in mijn optiek bij wat er nodig is in de schoonmaak in de zorg. Wij zochten personeel op basis van een 5-daagse planning (ma t/m vr) van 09:00-15:00. EW is in staat gebleken binnen 24 uur kwalitatief goed personeel voor te dragen. EW heeft ruim voldaan aan de verwachting van mij als klant” 

Conclusie

Het is voor iedereen een zeer intense en zware periode geweest, maar door te werken met veel positiviteit en mee te denken met deze tijdelijke opdrachtgevers hebben onze collega's echt een bijdrage geleverd. Wij zijn ontzettend blij dat we deze zorginstellingen hebben kunnen helpen in hun operatie en zijn onwijs trots op onze medewerkers. Samen Sterk, dat is en blijft het motto!

Anderen bekeken ook

27 september 2023

Groeikansen bij EW

Binnen onze organisatie draait het om mensen. Samen dragen we bij aan het succes van onze organisatie en…

Lees meer
18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer

Benieuwd hoe wij de reis van optimale
facility services samen kunnen beginnen?

Neem contact met ons op