07 september 2017

The only way was up and down

Team EW for Life haalt bijna € 25.000,- op tijdens de Stelvio for Life

De eerste succesvolle resultaten van de studie die het Center for Personalized Cancer Treatment in samenwerking met 23 ziekenhuizen in Nederland uitvoert, bewijzen dat het analyseren van het DNA van kankerpatiënten zinvol is. Om verder onderzoek en daarmee een behandeling op maat met zo min mogelijk bijwerkingen mogelijk te maken, is funding nodig. Jaarlijks wordt hiervoor de Stelvio for Life in Bormio in Italië georganiseerd. Op zaterdag 2 september vond de 6e editie plaats. Ook team EW for Life stond aan de startlijn. De teamleden brachten met hun inzet samen bijna €25.000,- bij elkaar. In totaal werd er €572.485,73 voor het goede doel opgehaald.

The only way was up and down

Aangepaste route
Tijdens de Stelvio for Life wordt de Passo dello Stelvio van 21,1 kilometer, 34 bochten, een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% en 1533 hoogtemeters bedwongen. Vanwege de weersvoorspellingen en om de veiligheid van alle fietsers, hardlopers en wandelaars te garanderen, werd dit jaar besloten de deelnemers na 13 kilometer om te laten keren en niet aan de top, maar op het dorpsplein te laten finishen. Hierdoor werd het parcours zelfs 26 kilometer in plaats van 21,1 kilometer lang.

Team EW for Life
Voor onze teamleden was het een persoonlijke uitdaging om alles uit zichzelf te halen en de tocht te volbrengen. Een fysieke maar zeker ook emotionele strijd. Toch valt dit in het niet bij de strijd die kankerpatiënten dagelijks aangaan. Om deze strijd in de toekomst voor patiënten dragelijker te maken, waren onze teamleden enorm gemotiveerd tot het uiterste te gaan. Bas Cornelissen, directeur EW Facility Services: “Het waren hele mooie momenten met het team EW for Life…Energie, doorzettingsvermogen, een traan en een lach en veel commitment om de doelen te behalen. Iets wat echt bij ons bedrijf past”.

Ambassadeur
EW Facility Services is sinds 2012 ambassadeur van Stichting Barcode For Life, de organisatie achter Stelvio for Life. Ook is EW Facility Services hoofdsponsor van het event. Cornelissen: “De eigenzinnige kijk op het behandelen van kanker en de passie en durf van de stichting om nieuwe wegen in te slaan om hun doel te bereiken, sluit aan op onze manier van ondernemen. Door daarnaast samen met andere sponsoren te investeren in het event, gaat 100% van het bedrag dat door de deelnemers ingezameld wordt naar de stichting en dus het onderzoek.”

Totale opbrengst
Het totaal opgehaalde bedrag van alle deelnemers aan de Stelvio for Life stond zaterdag op €572.485,73 en de teller loopt nog steeds door. De doelstelling is te groeien naar een jaarlijkse bijdrage van 1 miljoen euro. Ook volgend jaar zal EW Facility Services met haar team EW for Life dan ook alles op alles zetten om haar steentje bij te dragen.

Anderen bekeken ook

02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer
24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer