12 februari 2018

Ruud Veltenaar schetst inspirerende toekomst tijdens event EW Facility Services

Van welvaart naar welzijn, van ego naar eco en van ik naar wij.

Afgelopen donderdag 8 februari organiseerde EW Facility Services voor de vierde maal haar event The Power of Hospitality. Onder leiding van inspirator, trendwatcher en filosoof Ruud Veltenaar maakten meer dan 200 deelnemers vanuit het motto The future is waiting for you. Let’s get inspired! een expeditie naar de toekomst. In de industriële omgeving van De Fabrique schetste Veltenaar een wereld die zich kenmerkt door revolutionaire technologische ontwikkelingen waarin stilstaan geen optie is. Een wereld waarin we zullen veranderen van welvaart naar welzijn, van ego naar eco en van ik naar wij.

Ruud Veltenaar schetst inspirerende toekomst tijdens event EW Facility Services

Inspireren

EW Facility Services heeft tot doel om met haar jaarlijkse event The Power of Hospitality kennis te delen, mensen te inspireren en visie te bieden op ontwikkelingen die van invloed zijn op de maatschappij en onze facilitaire branche. De komende jaren zorgen maatschappelijke en technologische veranderingen ervoor dat wij als mensen op een andere manier met elkaar interacteren. In een wereld die zich kenmerkt door revolutionaire technologische ontwikkelingen is er steeds meer behoefte aan menselijk contact, sociale interactie en co-creatie. Deze veranderingen hebben impact op organisaties en de wijze waarop zij meerwaarde kunnen creëren met hun gebouwen, faciliteiten en services.

Wereld in transitie

Volgens Ruud Veltenaar is de wereld in transitie. Drijfveer hiervoor is de exponentiële groei van technologie die leidt tot sociale innovaties die vervolgens leiden tot de democratisering van producten, diensten en bezit. Hierdoor worden wij, de samenleving, een derde macht naast de overheid en de vrije markt. Een andere drijfveer voor deze transitie is crisis. Veltenaar verwees hiervoor naar de beroemde woorden van Churchill ‘never waste a good crisis’. Crisis is nodig om te komen tot het vinden van oplossingen voor problemen en om verandering door te kunnen maken. Veltenaar is ervan overtuigd dat we als wereld gaan van welvaart naar welzijn, naar ‘doing good’. Hij sloot daarom af met de inspirerende woorden ‘if it is to be, it is to be me’. Wat hij hiermee bedoelt? “Wees de verandering die jij van de wereld wilt zien. Iedere dag komen er kansen voorbij om van de wereld een plek te maken zoals we deze allemaal zo graag zien.”

Onderdompelen in hospitality

Het event vond plaats bij evenementenlocatie De Fabrique in Utrecht. Daar werden de gasten ondergedompeld in een flinke dosis hospitality. Parkeerwachten gaven aan waar de gasten hun auto konden plaatsen, een pendelbus reed heen en weer tussen station en locatie, gastvrouwen heetten de gasten een warm welkom, smaakpapillen werden verrast door unieke hapjes en heerlijke drankjes, er werden live zoetigheden gebakken tijdens de pauze en tot slot kregen alle bezoekers een heerlijke verse koffie of thee mee voor de terugweg naar huis.

Filmimpressie

Benieuwd naar een verslag van de middag? Schoonmaakjournaal maakte voor ons een mooie filmimpressie.

 

Anderen bekeken ook

24 april 2024

The Hague Mariott Hotel continueert samenwerking met EW

Centraal gelegen in Den Haag combineert The Hague Marriott Hotel moderne stijl met een tweede huis comfort om…

Lees meer
23 april 2024

Finalisten schoonmaker van het jaar 2023

In dit interview duiken we dieper in het verhaal van twee toegewijde schoonmakers, Beatrice en Marcel. Zij waren…

Lees meer
Foto ondertekenmoment samenwerking EW Facility Services en Pathé Theaters B.V.
17 april 2024

Pathé kiest voor hospitality expert EW Facility Services als zijn schoonmaakpartner

Pathé is de plek waar iedereen welkom is voor een ontspannen avondje uit. Optimale beleving staat hierbij voorop.

Lees meer

Benieuwd hoe digitalisering u kan helpen bij het creëren van hospitality?

Neem contact op