07 juli 2020

Van vliegende start naar zachte landing

Opstart in corona-tijd op Rotterdam The Hague Airport

Op 1 april 2020 startte EW Facility Services haar dienstverlening op Rotterdam The Hague Airport op. Met zo’n 45 succesvolle opstarts per jaar, zou ook dit bijzondere project geen verrassingen voor de facilitair dienstverlener moeten hebben. Totdat het coronavirus ook in Nederland uitbrak. Hoe het team van EW de opstart heeft aangepast in deze bijzondere tijd, vertellen Sheila Harpal (Rayonmanager) en Marije Wildenborg (Salesmanager).

Van vliegende start naar zachte landing

Meebewegen met opdrachtgever

Het zou een van de meest uitdagende opstarts van 2020 worden. En dat werd het ook, alleen in een totaal ander opzicht. “Onze aanbieding voor Rotterdam The Hague Airport zat bomvol Hospitality. Zo goed als 24/7 aanwezigheid van Hospitality Hosts op het vliegveld, periodiek belevingsonderzoek en de uitvoering van een Hospitality Scan middels een Mystery visit; allemaal voorbeelden van hoe wij Hospitality vorm zouden geven”, aldus Marije Wildenborg.

Echter, tijdens de implementatieperiode moesten EW Facility Services en Rotterdam The Hague Airport snel schakelen op de gewijzigde situatie. In een klap lag het vliegverkeer stil en werd de behoefte aan schoonmaakdienstverlening op de luchthaven anders. Enerzijds was er de noodzaak van 100% hygiëne, anderzijds het verzoek om kostenbeheersing. “Wij hebben toen direct in overleg met Rotterdam The Hague Airport de aangeboden dienstverlening aangepast aan de situatie. Alle additionele zaken hebben we uit onze dienstverlening gehaald, waarbij de focus puur op schoonmaak kwam te liggen. Dit zodat we bij de start op 1 april een hygiënisch schone luchthaven konden garanderen tegen zo laag mogelijke kosten.”

Opstart op 1,5-meter

Sheila Harpal vertelt: “Het belangrijkste onderdeel tijdens een opstart is het mens-aspect. Het zijn de mensen die onze belofte dagelijks waarmaken, dus het smeden van een goed team is prioriteit nummer één. Normaal gesproken doen we dat met een plenaire kick-off en veel live ontmoetingen met onze nieuwe collega’s. Door de wet- en regelgeving rondom het coronavirus was dat nu geen optie.” Naast de inzet van (beeld)bellen, werden trainingen in kleine groepjes georganiseerd zodat de 1,5 afstand geborgd kon worden. “Voordeel was dat we extra focus konden aanbrengen in de trainingen en specifieke zaken aan de orde konden laten komen voor de juiste medewerkers. Hierdoor waren de trainingen extra effectief.” 

Samen groeien naar ‘het nieuwe normaal’

Inmiddels wordt het vliegverkeer op de luchthaven langzaamaan weer hervat. Sheila: “Sinds 18 juni zijn er, voor ons voor het eerst sinds onze samenwerking, passagiers op de luchthaven. Dit geeft een heel andere dynamiek voor onze medewerkers. Het is ontzettend goed om te zien hoe schoonmaak gewaardeerd wordt door de passagiers en medewerkers van Rotterdam The Hague Airport.” Natuurlijk gaat veiligheid voor alles en zijn er looproutes, desinfectiezuilen en extra schoonmaakrondes voor handcontactpunten en sanitair. Ook werken medewerkers van EW Facility Services met speciaal voor Rotterdam The Hague Airport ontwikkelde mondkapjes, passend bij de uitstraling van de uniformen. “Samen met onze opdrachtgever groeien we nu naar ‘het nieuwe normaal’ met hopelijk in de nabije toekomst ook ruimte voor onze expertise op het vlak van Hospitaliy!”, sluit Marije af.

Anderen bekeken ook

19 juni 2024

José’s eerste opdracht voor EW Expert Direct

Elke dag weer draait het bij EW Facility Services om het aangaan van nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden. Voor…

Lees meer
ergonomie
26 maart 2024

Slimmer schoonmaken met tips van de ergocoach

Schoonmaken is vakwerk en dat neemt EW Facility Services elke dag serieus, ook met oog op gezondheid. Om…

Lees meer
18 juli 2022

Pilot Wecoline BubbleFlush

We hebben weer een nieuwe innovatie mogen testen: de Wecoline BubbleFlush! Op locaties zoals Rotterdam The Hague Airport,…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op