10 juli 2020

Vrijwilligers EW Facility Services aan de slag in het Vondelpark

Het Vondelpark in Amsterdam is een historisch park waar gemiddeld 10 miljoen mensen per jaar een bezoek aan brengen. Om iedereen optimaal van het park te laten genieten, richt stichting Hart voor het Vondelpark zich samen met de gemeente Amsterdam op de verbetering van het Vondelpark. Jaarlijks worden er allerlei activiteiten geïnitieerd om het park in goede conditie te houden. Want hoe fijn en uniek is het om in de drukte van de stad even te ontspannen in de groene omgeving van het park? Een van deze activiteiten is de jaarlijkse benefietactie, het JCI Vondelpark Open, van JCI Amsterdam, ten behoeve van het onderhoud van de parkbanken en het Rosarium. Vanwege corona dit jaar geen geldinzamelingsactie, maar een alternatieve actie op 10 juli jl., namelijk de daadwerkelijke schoonmaak van bankjes. EW Facility Services nam met een groep vrijwilligers uit haar organisatie de uitvoering van deze actie voor haar rekening.

Vrijwilligers EW Facility Services aan de slag in het Vondelpark

Vondelpark-Parkbanken schoon

Met behulp van sponsors (particulieren en bedrijven) zijn de afgelopen jaren veel nieuwe parkbanken in het Vondelpark geplaatst. Een prachtig ontwerp van Anouk Vogel en Johan Selbing die de flora en fauna van het park in beeld brengt. Er is natuurlijk alles aan gelegen deze banken in zijn volle glorie te laten zien. Graffiti en bekladding van de parkbanken is echter een structureel probleem. De actie Vondelpark-Parkbanken schoon laat zien hoe belangrijk de stichting en gemeente het vinden de banken in goede staat te (be)houden.

Bijdragen aan de beleving

Bij facilitair dienstverlener EW Facility Services staat de beleving van gasten, patiënten en medewerkers van de opdrachtgevers centraal. Jeannot Peijen, Salesmanager EW Facility Services en lid van JCI: “Normaal zamelen we met JCI geld in voor het onderhoud van onder andere de parkbanken. Toen onze benefiet actie niet door kon gaan en gevraagd werd of we niet fysiek iets konden doen in de vorm van het schoonmaken van de banken, moest ik gelijk aan mijn werkgever denken. Beleving staat bij alles wat EW Facility Services doet centraal. Het schoonmaken van de banken om bij te dragen aan de optimale beleving van het Vondelpark, sluit hier perfect op aan. Daarom was er voor ons geen twijfel om als organisatie vrijwillig aan deze actie deel te nemen. Het was een mooie dag, waar we hard gewerkt en gelachen hebben met als resultaat circa 60 bankjes die weer staan te blinken in het Vondelpark.”

De gemeente Amsterdam ziet het als een mooi initiatief en wethouder en vicevoorzitter stadsdeel zuid, Rocco Piers trapte daaromdeze actie af.

Anderen bekeken ook

14 juni 2024

De Dag van de Schoonmaker met uitreiking van zomergeschenken

In Nederland vieren we op 14 juni 2024 De Dag van de Schoonmaker. EW Facility Services is trots…

Lees meer
10 juni 2024

EW Service Awards uitgereikt aan de schoonmaakteams van the Market Hotel en Topaz Revitel

Elk jaar reikt EW Facility Services de EW Service Awards uit aan haar best presterende schoonmaakteams. Dit jaar…

Lees meer
02 mei 2024

Vijfde aflevering podcast ‘Achter de schermen bij’

 Via certificering (verder) verduurzamen Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op