10 juli 2020

Vrijwilligers EW Facility Services aan de slag in het Vondelpark

Het Vondelpark in Amsterdam is een historisch park waar gemiddeld 10 miljoen mensen per jaar een bezoek aan brengen. Om iedereen optimaal van het park te laten genieten, richt stichting Hart voor het Vondelpark zich samen met de gemeente Amsterdam op de verbetering van het Vondelpark. Jaarlijks worden er allerlei activiteiten geïnitieerd om het park in goede conditie te houden. Want hoe fijn en uniek is het om in de drukte van de stad even te ontspannen in de groene omgeving van het park? Een van deze activiteiten is de jaarlijkse benefietactie, het JCI Vondelpark Open, van JCI Amsterdam, ten behoeve van het onderhoud van de parkbanken en het Rosarium. Vanwege corona dit jaar geen geldinzamelingsactie, maar een alternatieve actie op 10 juli jl., namelijk de daadwerkelijke schoonmaak van bankjes. EW Facility Services nam met een groep vrijwilligers uit haar organisatie de uitvoering van deze actie voor haar rekening.

Vrijwilligers EW Facility Services aan de slag in het Vondelpark

Vondelpark-Parkbanken schoon

Met behulp van sponsors (particulieren en bedrijven) zijn de afgelopen jaren veel nieuwe parkbanken in het Vondelpark geplaatst. Een prachtig ontwerp van Anouk Vogel en Johan Selbing die de flora en fauna van het park in beeld brengt. Er is natuurlijk alles aan gelegen deze banken in zijn volle glorie te laten zien. Graffiti en bekladding van de parkbanken is echter een structureel probleem. De actie Vondelpark-Parkbanken schoon laat zien hoe belangrijk de stichting en gemeente het vinden de banken in goede staat te (be)houden.

Bijdragen aan de beleving

Bij facilitair dienstverlener EW Facility Services staat de beleving van gasten, patiënten en medewerkers van de opdrachtgevers centraal. Jeannot Peijen, Salesmanager EW Facility Services en lid van JCI: “Normaal zamelen we met JCI geld in voor het onderhoud van onder andere de parkbanken. Toen onze benefiet actie niet door kon gaan en gevraagd werd of we niet fysiek iets konden doen in de vorm van het schoonmaken van de banken, moest ik gelijk aan mijn werkgever denken. Beleving staat bij alles wat EW Facility Services doet centraal. Het schoonmaken van de banken om bij te dragen aan de optimale beleving van het Vondelpark, sluit hier perfect op aan. Daarom was er voor ons geen twijfel om als organisatie vrijwillig aan deze actie deel te nemen. Het was een mooie dag, waar we hard gewerkt en gelachen hebben met als resultaat circa 60 bankjes die weer staan te blinken in het Vondelpark.”

De gemeente Amsterdam ziet het als een mooi initiatief en wethouder en vicevoorzitter stadsdeel zuid, Rocco Piers trapte daaromdeze actie af.

Anderen bekeken ook

18 september 2023

Portretreeks Amare – Radj

De afgelopen maanden stelden wij een aantal teamleden van ons schoonmaakteam bij Amare voor. Zij…

Lees meer
15 september 2023

Bram Kuipers wint de EW|Saxion Ondernemers Award

Na afwezigheid tijdens de coronapandemie is de EW|Saxion Ondernemers Award weer helemaal terug. In 2009 riepen Hogeschool Saxion…

Lees meer
14 september 2023

Portretreeks Amare – Sita

Hoe word je schoonmaakteam van het jaar? Waarin onderscheid je je ten opzichte van andere teams? Een ding…

Lees meer

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op